СТЕНОГРАМА

засідання Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності

від 4 лютого 2015 року

Веде засідання голова Комітету Рибалка С.В.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Шановні народні депутати, шановні присутні!  На засіданні комітету присутні  8 народних депутатів членів комітету, тому кворум є, засідання оголошую відкритим. Хочу  вам сказати, що на засіданні у нас  бере участь голова Національної комісії щодо здійснення державного регулювання у сфері ринків і фінансових послуг Ігор Володимирович Пашко та голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Заурбекович Хромаев. Ми вже провели невелику нараду з цього приводу, познайомились і я думаю,  що ми будемо плідно співпрацювати в ,0цьому напрямку з обома головами, тим більше, що ринок дуже чекав на наших регуляторів, і я думаю, що ми будемо працювати плідно з цього приводу.

В нас порядок денний, він у вас як я розумію є на руках. Які питання є до порядку денного,  шановні колеги?

 ДОВБЕНКО М.В. Погодитись.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Погодитись.

Якщо питань не має, тоді пропоную проголосувати за сьогоднішній порядок денний.   Хто - "за"?  Прошу голосувати. Поти?  Утримались?    Рішення прийнято. 

Так, перше. Про проект Закону  України про внесення змін до статті  11-ї  Закону  України "Про державне врегулювання ринків цінних паперів в  Україні" (щодо врегулювання процедур стягнення  штрафів накладених за порушення  законодавства на ринку цінних паперів). Доповідає у нас Левченко Юрій  Володимирович.

Але, Ігор Михайлович, як я розумію,  немає нашого колеги?   

ГОЛОВУЮЧИЙ.  У нас співдоповідач Різаненко Павло Олександрович. Якщо можна, 2 хвилини  з цього приводу поспілкуємось, чи як ви пропонуєте?

РІЗАНЕНКО П.О. Давайте тоді я скажу дуже коротко про що законопроект, але в мене  буде пропозиція, в зв'язку з відсутністю  авторів …

Суть законопроекту стосується саме накладення та штрафів комісією з цінних паперів. Якщо діюче законодавство передбачає, що накладаються штрафи в разі несплати, то повинна комісія подавати до суду і в судовому порядку. То автори законопроекту пропонують, щоб накладення штрафу по суті було автоматично… можна було виконавчим документом… ставало виконавчим документом на протязі місяця. Через місяць і вже через місяць тільки той на кого наклали штраф міг би оскаржити його. Ну якщо він не оскаржив, то автоматично стає виконавчим документом, а на протязі місяця може оскаржити.

Законопроект по суті, то не є, не несе скажем, не є конфліктним і більшість учасників ринку його підтримує, і висновок підкомітету більш-менш був позитивний, були тільки технічні зауваження. Але в зв'язку з тим, що хотілось би все-таки почути авторів і плюс до цього  у нас є новий склад Національної комісії з цінних паперів фондового ринку, то є пропозиція просто перенести розгляд цього законопроекту на наступне засідання і почути офіційну думку вже нового складу комісії з цінних паперів.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Будь ласка, Степан Іванович Кубів.

КУБІВ С.І. Дійсно треба виконувати наш регламент комітету, якщо нема доповідачів, то підтримую думку абсолютно свого колеги Павла Олександровича. Але разом з тим я би рекомендував, щоби секретаріат зауваження Міністерства юстиції і Науково-експертного управління, де є чітко постаттєво витягнути, направити їм рекомендаційний лист і коли вони вже прийдуть представляти законопроект, щоб були враховані побажання Міністерства юстиції і відповідь Науково-експертного управління Верховної Ради України. Це тоді буде ефективніший розгляд питання. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Є які ще думки, колеги? Тоді, тоді я…

РОМАНЮК В,М. Законопроект потрібний, зрозумілий… Дійсно погоджуюсь з колегами, що потрібно в цьому ракурсі діяти. Да.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тоді, якщо ви не заперечуєте, давайте проголосуємо про це питання і перенесемо на наступне… Хто – "за"? Прошу голосувати. Проти? Утримались? Рішення приймається.

Наступне у нас рішення, як я розумію там були якісь справи у вас в тому, що це питання...? Чи ви будете до кінця сидіти? Бо казали, що треба їхати на нараду.

ХРОМАЄВ Т.З. Да, якщо можна…..

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да. Якщо, да. Якщо у вас є, ну якісь другі справи, будь ласка, тим більше, що ми…

ХРОМАЄВ Т.З.  У нас інші слухання, так що це не…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, якщо нема питань ми відпустимо регулятор, чи є до нього якесь питання? Немає. Тоді дякую.

ДЕМЧАК Р.Є. Хотілося б почути ваше бачення стратегії, хоча б в загальних фразах…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Руслан Євгенович, ми спілкувалися, просто пізніше прийшли трохи. Спілкувалися вже, так, вже на цю тему. Чоловік з четверга тільки на робочому місці. Він готовий працювати, готовий казати, які в нього будуть подальші дії. Будь ласка, може, 2 хвилини.

ДЕМЧАК Р.Є.  Да, …. ради знакомства, организационный вопрос по поводу кворума, какая комиссия и когда будут назначены другие члены в состав в 7 человек, еще 6 человек комиссии?

ХРОМАЄВ Т.З.…по поводу оставшихся 2-х вакансий, пока что у нас нет…….(Не чути)

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, які ще питання, побажання?…

КУБІВ С.І. Враховуючи останні 3 роки, які були в нас на ринку, особливо цінних паперів, виникало дуже важливе питання, що інструментарій якраз цінних паперів і інвестиційні рахунки використовувалися як інструмент виведення коштів за межі України. Я рахую за доцільне напевне вам як керівнику відповідно із керівниками, які ведуть фінансовий моніторинг, використання юридичних правових статусів якраз інвестиційних рахунків, звернути на це увагу. Тому що біля 30 мільярдів доларів було виведено за 4 роки останніх коштів за межі України через саме інструмент використання цих коштів.

І друге важливе питання для ринку. Після довіри Україні міжнародних фінансових організацій, мається на увазі Міжнародного валютного фонду, Світового банку міжнародного, Європейські банки реконструкції, Інвестиційний банк, Європейський. Це є перший крок довіри до ринку як такого. Ми повинні зараз разом з нашим комітетом створити формування прозорої політики, яка дозволить увійти приватним інвесторам. А після приватних інвесторів, я думаю, ми разом спільно з вами, ми можемо ринок, який сьогодні оцінюється з точки зору ризику, все це мінус, так мінус на сьогоднішній день. Змінити котування і трошки піти в ширшому плані, вже котування і ринку, і цінних паперів, і інше. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, Михайло Володимирович.

ДОВБЕНКО М.В. І ще одне побажання. Тимур Заурбекович,  як до голови Національної комісії, почати освоювати державну мову.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да будь ласка,   Руслан Євгенович.

ДЕМЧАК Р.Є.  Ну ще таке прохання. Ну нікому не секрет, що фондовий ринок практично зараз відсутній в Україні, не працює. Звернути увагу не тільки на  створення інституцій нових там бірж, які працюючі по міжнародним вимогам, тому що казус получається, що українські………… наприклад, розміщаються на Варшавській валютній біржі, а потім українські ………………цінних паперів цими ж інструментами на Варшавській біржі і торгують.  Розумієте? Тобто…

ХРОМАЄВ Т.З.    Вони вважаються іностранними компаніями.

ДЕМЧАК Р.Є.  Друге.  Створення нових інструментів. Тих же самих деривативів, особливо що стосовно агропромислового сектору.  ……звернути увагу для того, щоб ринку було чим торгувати. Зараз він як би… криза і в цьому напрямку. Тобто нема чим торгувати, якісних продуктів, крім хіба що    облігації державної позики.

ХРОМАЄВ Т.З.   Я мабуть відповім  вкраце.  Нам Президент чітко  дав  завдання.  Повна інтеграція українського ринку до світового.  І серед цього важливо повернути довіру. А довіру повертають коли люди впевнені, що комісія   ому числі буде реагувати на будь-які прояви   шахрайства, маніпуляції та інших  таких незаконних……….

Американський……має своїх прокурорів, які мабуть мають достатньо прав  ….слідства для того щоб превентивно реагувати на деякі прояви.

На жаль, комісія у минулому не використовувала і превентивних методів. Вони були спрямовані зовсім для інших цілей. Але ми будемо працювати , і я вважаю, що ми досягнемо певних…………. Дякую. 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

РОМАНЮК В.М.  У мене ще пропозиція.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да, будь ласка.

РОМАНЮК В.М.  Відразу пропозиція  от дивіться, у нас на  наступну нашу зустріч… якщо можна, коротенький план дій, головні проблемні питання, що ………….бачили. які больові  точки, можливо над ними теж працювали спільно. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Я вам можу сказати, що у нас сьогодні вже п'ятим пунктом  в порядку денному комітету є таке питання щодо організації  співпраці з деякими органами державної влади. Це мається на увазі ті органи  державної влади, які є  в плані, які підзвітні комітету. Тому  я  думаю, ми дамо там… нетривалий, але дамо час. Получимо відповідь від тих органів, які  у нас предмети відання, і будемо співпрацювати, у мене сумніву в цьому немає.

Якщо, колеги, ще хтось щось… є якісь побажання, будь ласка. Якщо немає, то побажаємо удачі нашим новим призначеним головам.  Дякую.

Наступне питання про проект Закону про внесення змін  до статті 34 Закону України  "Про банки і банківську діяльність" щодо погодження  набуття або збільшення  істотної участі у банку іноземної юридичної та фізичної особи. Доповідач – народний депутат України Фурсін Іван Геннадійович. Будь ласка,  Іван Геннадійович.

ФУРСІН І.Г.

Уважаемые коллеги, я прошу снять поданный мною законопроект с рассмотрения в связи с тем, что уже был проголосован Закон 28 декабря 2014 года "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків", и там были учтены те вопросы, которые я ставил в своем законопроекте. И они были полностью там   решены. Спасибо.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, якщо питань немає…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Пропоную поставити це питання на голосування і відкликати даний законопроект. Хто "за", прошу голосувати. Проти? Утрималися? Рішення прийнято. 

Пункт третій. Ну пункт третій ми вже обговорили, вже керівників бачили. Познайомились, нараду провели.

Четвертий пункт – це затвердження переліку та голів підкомітетів.

Шановні колеги. Ну ми вже ряд підкомітетів затвердили, і я хочу порадитися і почути  вашу думку, що ми будемо робити  з цими двома підкомітетами. Чи почекаємо, чи будемо приймати рішення? Тому що сьогодні, на жаль, двох депутатів, які  бажали працювати в цих підкомітетах, ми  не бачимо. На жаль, ні на комітеті, ні взагалі…

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. (Не чути)

ГОЛОВУЮЧИЙ. … да, що вони готові працювати. Але як можна працювати, якщо  депутатів нема ні в сесійному залі, ні в комітеті. У мене є питання. Які є думки з цього приводу?   Будь ласка.

ПОЛЯКОВ М.А.  Давайте пропозиція така, що можливо, ми ще подивимось там одне, друге засідання, якщо бажання буде, але приймати участі не буде, можливо перерозприділити на вже керівників, які є чи підкомітети, щоб вони працювали, тому що потрібна співпраця з деякими органами, а її просто не буде відбуватися. Ми будемо десь, ну для органів буде створюватись проблема.

Тому, можливо, десь одне, два засідання, дати якісь терміни або люди включаться в роботу, або ми їх просто перерозподілим на діючих голів підкомітетів.

ДОВБЕНКО М.В. Ну тоді до кінця лютого потерпимо, а потім приймемо рішення.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да. Будь ласка,……

ЛАВРИК О.В. Я думаю… Погоджуюсь з Максимом Анатолійовичем про те, що не варто приймати рішення без наявності тут присутніх майбутніх, можливо, керівників підкомітетів.

Є визначені нами перелік комітетів і підкомітетів, там де ми маємо рішення можна там проголосувати і щоб вони там починали працювати далі, а ті, що не будуть працювати, то ми відповідно їх перерозподілимо. ……. Дякую.

РОМАНЮК В.М.  В мене відразу буде пропозиція. Можливо, ну як би, щоб процес був максимально публічним і чесним, направити просто… у них же є електронні адреси, є якісь адреса у секретаріаті, і ми ……офіційно направити повідомлення, що комітет якби пропонує їм або повідомити, або що і встановити строк, і все. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ну як я розумію, ми вже зв'язувались, якщо треба давайте ще раз зв'яжемось.

_______________. (Не чути)

ГОЛОВУЮЧИЙ. Я поняв. Ігор Михайлович, тоді ми вам доручаємо це питання.

_______________. (Не чути)

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да. Будь ласка.

РІЗАНЕНКО П.О. Я так розумію, що йде про двух голів, потенційних підкомітетів пана Клімова і Жолобецького. Жолобецький …

(Загальна дискусія)

ГОЛОВУЮЧИЙ. Пан Клімов і Солод.

ПРИЙМА І.М. Клімов на зв'язку, сказав, що він готовий, а от Солод…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ну в Нацбанк Клімов… в нього є час прийти, я розумію, а на комітет не має. Ну не дуже по партнерські.

РІЗАНЕНКО П.О.  Просто в проекті Солода немає.

(Загальна дискусія)

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ну, можливо, це помилка, хто готував документи.

РОМАНЮК В.М.  Без них бажано не робити.  А вони якось свою позицію письмово заявили? Є якісь листування чи…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Письмово не заявили вони свою...

ПРИЙМА І.М. Клімова, який усно сказав, що ……. Солод, взагалі.

ГОЛОВУЮЧИЙ. ……не на зв'язку і взагалі, його нема…… Шановні колеги, я пропоную до кінця лютого. Да? Ми на паузу ставимо. Запитання?

РОМАНЮК В.М.  Ще раз публічно повідомили, по-перше, щоб у нас була чесна гра.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Публічно повідомили, я вже дав доручення Ігорю Михайловичу. Да. І до кінця лютого ми чекаємо, ну відповіді, якщо відповіді нема, то в лютому ми… в кінці лютого ми розглядаємо це питання і ті два підкомітети, які в нас голів немає, ми доручаємо тим головам підкомітетів, які у нас сьогодні вже є. Хто з…, да, будь ласка.

РІЗАНЕНКО П.О. Я так розумію, поступила пропозиція від пана Лаврика і вона досить логічна і слушна. Що затвердити з голів підкомітетів по тим, по яким є визначеність.

ГОЛОВУЮЧИЙ. А ми вже затвердили.

РІЗАНЕНКО П.О. Затвердили.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Ми вже затвердили, колеги. По чотирьом ми вже проголосували на тому, да, на попередньому засіданні. Тому у нас два залишилось.

Шановні колеги, я ще раз кажу. До кінця лютого ми чекаємо, і потім ми приймаємо рішення. Так, …… Нічого страшного. Чи давайте, що у нас, березень? На березень давайте, да, початок березня.

Шановні колеги, якщо пропозицій інших немає, хто – "за", прошу голосувати. "Проти"? Утримались? Рішення приймається.

Наступне питання. Щодо організації співпраці з деякими органами державної влади. Шановні колеги, ми всі розуміємо, що у кожного органу державної влади, який є в предметі відання підкомітету, повинен бути план дій на рік. А також повинен бути план дій і проведення тих важливих нарад, скажімо так, які він проводить.

Тому у мене є пропозиція, щоб ті органи, які входять в предмети відання нашого комітету, надали нам цей план. А також надали план колегіальних нарад, які вони проводять, а також матеріалів. І ми як комітет визначимось, хто від нас, який представник буде, ну, я думаю, це логічно, якщо у нас є голови підкомітетів, то ті люди і будуть, скажімо так, займатися і курувати те питання, яке належить до його підкомітету.

Тобто у мене є така пропозиція. Якщо хтось хоче висловитись з цього приводу, будь ласка. Будь ласка, …….  Анатолійович.

ПОЛЯКОВ М.А. Якщо дозволите? Я повністю підтримую. Пропозиція слушна чому, тому що я вважаю, якщо комітет буде максимально близько працювати з тими органами, які у нас є в предметах відання, зрозуміло, що ми ефективно будемо розглядати ці питання. Ми будемо їх набагато краще розуміти. У нас не буде таких питань, які виникали раніше. Тобто коли готує підвідомчий орган, а ми в комітеті не розуміємо, починаємо це питання десь розглядати вже на самому засіданні.

Тобто це буде така, реально максимально близька робота депутатів з нашими органами. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будуть можливо,   ще якісь думки з цього приводу?

У мене  тільки  питання: скільки часу ми дамо нашим, скажемо так, головам на вирішення цього питання?

_______________. (Не чути)

 ГОЛОВУЮЧИЙ. Ну,  безумовно, я ж чого і питаю,  тому що є керівники, які вже працюють, є новопризначені керівники. Місяць достатньо, шановні колеги? Тому  даємо місяць, вивчаємо це питання і на комітеті розглядаємо через місяць.

Хто за цю пропозицію, прошу голосувати. Проти? Утримались? Рішення прийнято. Дякую.

І шосте у нас питання – це інформація  щодо підготовки  та проведення парламентських слухань  на тему: щодо   шляхів стабілізації банківської системи України".  Доповідає  керівник секретаріату Прийма  Ігор Михайлович. Будь ласка, Ігор Михайлович.

ПРИЙМА І.М.   Коротенько  по парламентським слуханням. Єдина зміна, яка виникла  у зв'язку  з тим, що цей сесійний тиждень з 16 до 20 переноситься, він же буде не сесійний тиждень, тобто щоб депутати могли собі спланувати, що це буде тиждень в комітетах.  Тобто  парламентські слухання  будуть проходити в комітетський  тиждень – це  єдина зміна.

До  кінця   тижня у нас  майже буде повністю весь перелік, хто буде виступаючий і  яка тематика виступів. Тобто зараз акумульовані наукові заклади, банківська система повністю, асоціації також  до п'ятниці  всі дадуть, також запрошені від Ради Національного банку, від  міжнародних фінансових  організацій. Тобто   ми постараємося на наступному засіданні уже дати повну розкладочку, приблизний порядок  виступу виступаючих на парламентських слуханнях.  От така коротенька доповідь по… інформаційна доповідь. Все

Ще раз,  18-е  буде в комітетський  тиждень.  Вона була до  того в сесійний, перенесли на наступний тиждень  сесійний, ще раз, хочу,  щоб всі просто собі спланували.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка,  Михайло  Володимирович.

ДОВБЕНКО М.В. Ігор Михайлович, яка у нас ситуація з підготовкою проекту рекомендацій? Ми домовлялися, що будемо  готувати проект рекомендацій.

ПРИЙМА І.М.    (Не чути)

 ГОЛОВУЮЧИЙ.  На цьому тижні, правильно, Ігор Михайлович?

Будь ласка,  Степан Іванович.

КУБІВ С.І.  Я хочу проінформувати. Максим Анатолійович вчора бачив, я зустрічався з асоціаціями, які провели розмову. Мав розмову з Ігорем Михайловичем. Рахую, що секретаріат провів велику роботу щодо інформованості і проведення структурного слухання. Але ми повинні для себе визначити дві важливих позиції, так. Перша важлива позиція і це саме головне, це повернути довіру до банківської системи України і не тільки до банківської, в тому числі і до кредитних спілок в цілому і до людей самих, до регулятора, і ряд інших позицій. З цією метою від імені комітету направлені були звернення щодо запрошення людей до зали Верховної Ради України, і рівень людей, які повинні бути присутні. Мені здається, просто треба подумати. Вам, Сергію Вікторович, і разом з нами, напевне,  що рівень присутності слухань, які були 13 років тому, була зовсім інша ситуація в банківській системі України. Зараз в банківській системі України, коли брати, не буду я говорити на широкий загал, але ситуація першої 15-и банків, і особливо після проведення додаткових стрес тестування по питаннях втрати активів на сході, носить дуже такий не дуже добрий характер: відсутність коштів, фонд гарантування. І до того часу, що поки ми не будемо слухати, є відповідні інші аспекти політичного характеру, які нам треба врахувати в плані, що вони повинні скотитися, а прислухання до політичних замовлень, кілерства і так далі. І в тій ситуації треба рівень запрошених людей, наприклад, міністра фінансів, міністра економіки, керівників, які є присутні, був присутній один Ігор Володимирович Пашко. Треба підняти рівень статусу. Виступ не повинен скотитися до слухання проблематики якоїсь вузької галузі і так далі. А банківську систему розглянути, що це є системний, економічний, фінансовий, структурний, як кажуть, організм, який забезпечує економіку України. Оце має бути довіра і другий аспект. І під тим лозунгом треба подумати. А для того, щоб ми зробили, у мене конкретна пропозиція, що, коли секретаріат на чолі з Ігорем Михайловичем Приймою, Сергій Вікторович, з вами, буде готовий вже по сценарію основному, де запрошені Стельмах, Ющенко, представник банківського університету, міністр  фінансів, міністр економіки, казначейство, цінні папери і ряд інших позицій перших осіб, повторюю. Значить воно повинно бути в системі і ці питання повинні  рекомендації дати  вирішенню проблеми, яка є на сьогоднішній день. Тобто провести засідання вже у вузькому колі, не засідання комітету, а просто таку нараду виробничу і тоді пройти по всіх позиціях, які вважає голова комітету. Дякую!      

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую, Степан Іванович!

Слушна пропозиція і я вважаю,  що так і потрібно зробити. До кінця тижня, якщо будуть готові матеріали, вони повинні готові бути. Так, Ігор Михайлович?

Так. І на наступному тижні  ми тоді зберемося на робочу нараду, і по сценарію пройдемося, і  вирішимо всі питання. А з ким потім потрібно буде проговорити окремо, значить проговоримо окремо.  Будь ласка, Михайло Володимирович.

ДОВБЕНКО М.В. Я вчора, колеги, брав участь  у засіданні  клубу банкірів в Інституті  економіки і прогнозування Національної академії наук. Відбулася досить палка дискусія,  відбулася досить серйозна розмова, тривожна розмова від ситуації, яка сьогодні  є в банківській сфері. Виходячи з цього,  я відчув, що у нас не вистачає в країні зрозумілої, транспарентної   грошово-кредитної політики, яка би мала бути обґрунтована природно   в першу чергу Національним банком. І я думаю, що може нам варто все-таки окремо акцентувати увагу Національного банку, і голова правління мала би виступити серйозно в першу чергу в плані роз’яснення цієї транспарентності грошово-кредитної політики в країні. І по-друге з акцентами, які би дали можливо чіткіші сигнали  всім інституціям державним, що ми можемо очікувати  хоча би на найближчу перспективу. Ось чому я  думаю, що підтримуючу думку, яку  сказав Степан Іванович, крім того, що мають бути всі присутні, бажано, щоб все-таки від  пані Гонтаревої ми почули акценти от саме в такому напрямку, бо тоді і розмова може  бути більш конструктивною, яку ми хочемо мати на  парламентських слуханнях.  Дякую!

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Дякую, Михайло Володимирович!  Шановні колеги,  будь ласка.  

КУБІВ С.І. Одна репліка вам. USAD тим питанням в тому числі займалося, ми проводили і дві робочі зустрічі, і секретаріат провів роботу. Просто треба, згідно процедури і Регламенту Верховної Ради, якщо закрита сесія і ці питання, які розглядалися в минулому скликанні, навіть законопроекти, вони вимагають поновлення, які не встигнули розглянути. Тобто піднесіть папери, будь ласка, всі, віддайте в секретаріат і ми повернемось до тієї теми планування.

ДАРКОВ В.М. Репліка. Віктор Миколайович Романюк очолює підкомітет з питань …

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ігор Михайлович, ану проясніть ситуацію, будь ласка.

ПОЛЯКОВ М.А.…… Вікторович, я відповідь дам, ми зараз працюємо разом з Денисом ………, ще кілька колег, якраз над законопроектом щодо захисту прав споживачів, разом з ……… Тому, будь ласка, всі пропозиції, які є, давайте, щоб ми спільно ……… до цього законопроекту, ми готові їх подавати.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре. Дякую.

Шановні колеги, якщо питання закінчилися, ще Ігор Володимирович, якщо може чи хоче щось сказати, будь ласка, вам слово.

ПАШКО І.В. ………Что касается сотрудничества, мы всецело "за" и очень-очень хотим сотрудничать с комиссией.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Безумовно, ми цей план подивимось, бо ми вже проголосували за це. Будь ласка, ………

КУБІВ С.І.. ……… дійсно над відмиванням коштів, але, разом з тим, коли ви сказали слово ………, є підписана фактично угода з Європейським Союзом, вона повинна лягти базовими принципами стратегії "2020".

ПОЛЯКОВ М.А. Смотрите, у нас там в коалиционном соглашении четко прописано усиление ……… нагляду. Это есть ключевой момент, из-за этого очень большая доля проблем, которая возникала, и конечно же ……… страхование, хоть за прошлый год оно уменьшилось на 2 миллиарда. Но, по нашей оценке, все равно до 5 миллиардов, которая, к сожалению, выводилась именно через финансовые рынки и в целом это грязь, которая ложится в целом на всю отрасль страховую. Поэтому это есть ключевой момент и с учетом принятия, вот проходил у нас профильный комитет, как раз мы приняли законопроект о раскрытии информации. Сейчас, я думаю, это вам будет хороший стимул, возможность реализовать уже часть вещей и послезавтра или завтра мы планируем внести закон о страховании комплексный совместно с главой комитета, с членами комитета по страхованию. Я думаю, дай Бог он у нас в течении несколько месяцев он … раскроет и даст возможность совершенно на другой уровень вывести вашу работу.

ДЕМЧАК Р.Є. Це стосується до всіх голів комісій і до того, що пішов уже. І побудую свою стратегію,  обов'язково зверніть увагу як говорив Степан Іванович на договір про асоціацію, на коаліційну угоду, програму уряду, якщо на цей рік ми говоримо і програму Президента 2020.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую. Будь ласка. Дякую, шановні колеги,  ще будуть якісь запитання може? Так, будь ласка.

РІЗАНЕНКО П.О. Пропозиція. Просто як ви пам'ятаєте на одному з останніх, здається на минулому засіданні комітету ми підтримали законопроект щодо дострокових депозитів і просто є пропозиція, прохання до голови комітету на наступній Погоджувальній раді поставити питання щодо включення до порядку денного. Це фундаментальний і важливий законопроект, як ми пам'ятаємо, на жаль, там головним комітетом визначений, помилково, правової політики, але саме поставлене питання засіданні Погоджувальної ради змусить той комітет прискорено розглянути, якщо він буде включений до порядку денного. Можливо нам, секретаріату скажуть…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тобто він вже готовий і ми можемо вносити його в зал? Питань немає, давайте я у  понеділок буду на Погоджувальній раді і ми це питання розглянемо. Дякую.

ПРИЙМА І.М. Ще останнє питання, 29 січня вийшло розпорядження Голови Верховної Ради про деякі питання висвітлення діяльності Комітетів Верховної Ради та народних депутатів. Я не буду перераховувати хто що повинен зробити, я зосереджусь на одному із пунктів, де на комітеті ми повинні затверджувати, на засіданні комітету розклад його засідань на двотижневий термін. Тому ми подали коротеньку інформацію, що у нас в лютому місяці буде тільки засідання сьогодні і 10-11, у вівторок і в середу, де ми плануємо заслухати Голову Національного банку.

ГОЛОВУЮЧИЙ.І міністра фінансів.

ПРИЙМА І.М.  І міністра фінансів, да, дуже важливий момент.  Тому прохання саме по цьому розкладу затвердити, тому що ми повинні відразу на сайт виставляти, це вже вимога – відповідно розпорядження Голови  Верховної Ради. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Шановні колеги, якісь ще питання? Будь ласка,  ....

ДЕМЧАК Р.Є. Просто хочу поінформувати, що зустрічався із представниками агенції USAD і вони висловили бажання також виступити і презентувати ті проекти, які в нас зараз ведуть в Україні. Тому прошу просто включити в порядок денний наступних чергових засідань.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да, наступне у нас там буде голова Нацбанку і  мінфін, да, а через – давайте....

ДЕМЧАК Р.Є. Можна в березні, не проблема, просто інформую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. .. ..., через комітет, будь ласка, поставте в порядок денний і давайте заслухаємо цю інформацію. Шановні колеги, які ще питання? Тоді всім дякую, оголошую засідання закритим. Дякую.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку