Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності

01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5, тел.255-21-37

 

                                                     17

 

                                                                                    19     травня   2015 р.

 

вул. Липська,3 (зал №2)

 

                                                                                                                    14.30 год.

 

ГОЛОВУЄ

ГОЛОВА КОМІТЕТУ РИБАЛКА С.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету - Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Жолобецький О.О., Клімов Л.М., Кубів С.І., Лаврик О.В., Поляков М.А., Романюк В.М., Фурсін І.Г.

ВІДСУТНІ: Дзензерський Д.В., Різаненко П.О., Солод Ю.В.

 

ЗАПРОШЕНІ:

Народний депутат України Мельничук С.П.

Директор юридичного департаменту Національного банку України Новіков В.В.

Директор департаменту бухгалтерського обліку Національного банку України Лукасевич Б.В.

Виконуючий обов’язки директора департаменту Міністерства фінансів України Страшний А.І.

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Коробкова О.А.

Начальник управління Національного банку України Дубас А.

Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг Залєтов О.М.

Президент Ліги страхових організацій України Філонюк О.Ф.

Президент Української федерації убезпечення, Перший Заступник Голови Правління АТ СК АХА Страхування Перетяжко А.І.

Генеральний директор Української федерації убезпечення Третьякова Г.М.

Генеральний директор Федерації страхових посередників України Іншаков С.В.

Генеральний директор Аграрного страхового пулу Назаренко В.М.

Голова Правління ГО "Страховий захист" Дарков В.М.

Представники «Фінансового майдану»: Авраменко Ярослава Петрівна, Андрєєва Ольга Іванівна, Венгріна Лариса Миколаївна, КушнІр Жанна Володимирівна, Молчанова Любов Іванівна, Руденко Тетяна Анатоліївна, Сало Юлія В’ячеславівна, Сараджа Світлана Владиславівна, ЧерВатюк Людмила Дмитрівна, Коренюк Ольга Володимирівна, РУДЕНКО Вікторія, ЯХНО Віталій.

Журналісти:

Тютюн В.В.- «Rupor.info», Шевченко Л. – «Интерфакс», Давидова В. - бізнес-портал Delo.UA, ТОМАШЕНКО Оксана -  Моніторинг «Відкрито», телеканал "Рада", «Українські новини» та ін.

Помічники-консультанти народних депутатів:

Клімова Л.М. – Горбаренко В.В., Фурсіна І.Г. – М.Мельник, Різаненка П.О. – Гасюк І.С., Демчака Р.Є. – Антонюк Л.Й., Жолобецького О.О. – Соловйов А.С., Романюка В.М. – Веселов О.В., Полякова М.А. – Шибіко Ю., Лаврика О.В. – Замула С.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України (реєстр. 1797 від 19.01.2015 р., народний депутат України Яценко А.В.)

Проект Закону про страхування (реєстр. 1797-1 від 06.02.2015 р.,  народні депутати України  Поляков М.А., Рибалка С.В., Лаврик О.В., Жолобецький О.О., Романюк В.М., Різаненко П.О., Мартиняк С.В., Козир Б.Ю.)

2. Проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків" (реєстр. № 2449 від 20.03.2015 р.,  народні депутати України  Рибалка С.В., Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Фурсін І.Г., Романюк В.М., Кубів С.І., Лаврик О.В.)

3. Проект Закону про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті (реєстр. № 1558-1, народні депутати України  Дзензерський Д.В., Дейдей Є.С., Бриченко І.В., Лунченко В.В., Фаєрмарк С.О.), друге читання.

4. Проект Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» (реєстр. № 2336 від 05.03.2015 р., внесений народними депутатами України Домбровським О.Г. та іншими)

 

1.           СЛУХАЛИ:

Інформацію секретаря Комітету Полякова М.А. щодо проекту Закону про страхування (реєстр. 1797-1 від 06.02.2015 р.,  народні депутати України  Поляков М.А., Рибалка С.В., Лаврик О.В., Жолобецький О.О., Романюк В.М., Різаненко П.О., Мартиняк С.В., Козир Б.Ю.) у зв”язку з тим, що проект Закону про внесення змін до Закону України "Про страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України (реєстр. 1797 від 19.01.2015 р.) відкликаний автором законопроекту, народним депутатом України Яценком А.В.

 

В обговоренні питання взяли участь: Демчак Р.Є., Лаврик О.В., Залєтов О.М., Дарков В.М., Іншаков С.В., Перетяжко А.І., Романюк В.М., Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про страхування (реєстр. № 1797-1 від 06.02.2015 р.) взяти за основу.

2. Доповідачем від Комітету визначено Секретаря Комітету Полякова М.А.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.           СЛУХАЛИ:

Інформацію першого заступника Голови Комітету Довбенка М.В. про проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків" (реєстр. № 2449 від 20.03.2015 р.,  народні депутати України  Рибалка С.В., Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Фурсін І.Г., Романюк В.М., Кубів С.І., Лаврик О.В.)

 

В обговоренні питання взяли участь: Новіков В.В., Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому доопрацьований проект Закону України про внесення змін до статті 8 Закону України «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків» (реєстр. № 2449).

 2. Доповідачем та співдоповідачем з зазначеного питання визначити першого заступника Голови Комітету Довбенка М.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3.           СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Голови Комітету Лаврика О.В. про проект Закону про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті (реєстр. № 1558-1, народні депутати України  Дзензерський Д.В., Дейдей Є.С., Бриченко І.В., Лунченко В.В., Фаєрмарк С.О.), друге читання.

 

В обговоренні питання взяли участь: Поляков М.А., Новіков В.В.,  Романюк В.М., Мельничук С.П., Молчанова Л.І., Руденко Т., Сало Ю., Прийма І.М., Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Розглянувши порівняльну таблицю до проекту Закону України про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті                  (реєстр. № 1558-1 від 23.12.2014 р.), Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому.

Доповідачем від Комітету визначено Голову Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності – народного депутата України Рибалку С.В.

 

   Голосування:

«за» - 6 , «проти» - немає, «утрималися» - 3.

Рішення прийнято.

 

4.           СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Голови Комітету Демчака Р.Є. щодо проекту Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» (реєстр. № 2336 від 05.03.2015 р., народні депутати України Домбровський О.Г., Демчак Р.Є. та ін.)

 

В обговоренні питання взяли участь: Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» (реєстр. № 2336 від 05.03.2015 р.),  взяти за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначено заступника Голови Комітету  Демчака Р.Є.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Рибалка С.В.

 

 

 

Секретар Комітету                                                          Поляков М.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету”

26 квітня 2019 15:20
01 березня 2019 12:21
15 лютого 2019 08:20
18 січня 2019 15:59
23 листопада 2018 09:52
12 листопада 2018 16:16
19 жовтня 2018 15:34
04 жовтня 2018 12:11
13 липня 2018 11:44
06 липня 2018 11:46