Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності

01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5, тел.255-21-37

 

                   

                        

                  

                                                        11

 

                                                                                      4      березня   2015 р.

 

                                                                                        вул. Липська,3 (зал №1)

 

                                                                                                                    14.30 год.

  

ГОЛОВУЄ

ГОЛОВА КОМІТЕТУ РИБАЛКА С.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету - Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Лаврик О.В.,   Поляков М.А., Жолобецький О.О., Різаненко П.О., Романюк В.М., Фурсін І.Г.

 

ВІДСУТНІ: Дзензерський Д.В., Клімов Л.М., Кубів С.І., Солод Ю.В.

ЗАПРОШЕНІ:

ПІБ

Посада

1.          

Коцюба Володимир Олександрович

Директор департаменту Міністерства фінансів України

2.          

Новіков Віктор Володимирович

Директор юридичного департаменту Національного банку України

3.          

Хромаєв Тимур Заурбекович

Голова Національної комісії цінних паперів і фондового ринку

4.          

Буца Юрій Богданович

Член Національної комісії цінних паперів і фондового ринку

5.          

Лібанов Максим Олександрович

Директор департаменту Національної комісії цінних паперів і фондового ринку

6.          

Оленчик Андрій Ярославович

Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

7.          

Бережна Наталія Миколаївна

FINREP-II

8.          

Стеценко Віктор Дмитрович

FINREP-II

9.          

Вітка Юлія Володимирівна

FINREP-II

10.      

Страхова Вікторія Констянтинівна

FINREP-II

11.      

Панікар Г.Ю., Нестеров А.В., Філінюк О.Ф

Представники громадської організації «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС»

 

Журналісти:

Ганна Уляницька - портал «Апостроф», Ярошенко М.В. -  представник програми спостерігачів Моніторингу «Відкрито», представники «Кредитного майдану».

Помічники-консультанти народних депутатів:

Клімова Л.М. – Горбаренко В.В., Фурсіна І.Г. – М.Мельник, Різаненка П.О. – Гасюк І.С., Кубіва С.І. – Тустановський Ю., Демчака Р.Є. – Антонюк Л.Й., Жолобецького О.О. – Соловйов А.С., Романюка В.М. – Веселов О.В., Полякова М.А. – Шибіко Ю., Лаврика О.В. – Замула С.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про внесення змін до статті 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні"
щодо удосконалення процедур стягнення штрафів, накладених за порушення законодавства на ринку цінних паперів (реєстр. 1102 від 28.11.2014 р., народні депутати України Левченко Ю.В., Осуховський О.І., Іллєнко А.Ю.
, Бублик Ю. В., Марченко О.О., Головко М.Й.).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України для розширення інструментарію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку з метою збереження заощаджень вкладників неплатоспроможних банків (реєстр. № 2188 від 20.02.2015 р., народні депутати України  Рибалка С.В., Довбенко М.В., Романюк В.М.,  Соловей Ю.І., Фурсін І.Г., Лаврик О.В., Кубів С.І.).

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (щодо захисту коштів вкладників та інших кредиторів неплатоспроможних банків та відновлення довіри до банківської системи) (реєстр. № 2188-1 від 03.03.2015 р., народний депутат України  Різаненко П.О.)

4. Зустріч із представниками USAID Програми розвитку фінансового сектору FINREP-II на тему: «Співпраця по проектам законів, які стосуються фінансового сектору».

 

РІЗНЕ.

1. Остаточне затвердження переліку та голів підкомітетів.

2.Розгляд коментарів від МВФ щодо проекту закону «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну валюту Українигривню», який розробляється по ініціативі народного депутата України Демчака Р.Є.

 

 

1.     СЛУХАЛИ:

У зв’язку з відсутністю авторів законопроекту та за їх згодою інформацію щодо проекту Закону про внесення змін до статті 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" щодо удосконалення процедур стягнення штрафів, накладених
за порушення законодавства на ринку цінних паперів (реєстр.
1102 в
ід 28.11.2014 р., народні депутати України Левченко Ю.В., Осуховський О.І., Іллєнко А.Ю., Бублик Ю. В., Марченко О.О., Головко М.Й.) надав голова підкомітету з питань цінних паперів, фондового ринку, діяльності рейтингових агентств та електронної комерції Різаненко П.О.

 

В обговоренні питання взяли участь: Хромаєв Т.З., Довбенко М.В., Демчак Р.Є.,  Поляков М.А., Лібанов М.О., Романюк В.М., Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України
про внесення змін до статті 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" щодо удосконалення процедур стягнення штрафів, накладених за порушення законодавства на ринку цінних паперів (реєстр. № 1102 від 28.11.2014 р.), поданий народними депутатами України Левченком Ю.В. та іншими, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу
та в цілому як Закон України.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України щодо даного питання визначити голову підкомітету Комітету народного депутата України Різаненка П.О.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.     СЛУХАЛИ:

Інформацію першого заступника Голови Комітету Довбенка М.В. щодо одночасного розгляду двох альтернативних законопроектів «Про внесення змін до деяких законів України для розширення інструментарію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку з метою збереження заощаджень вкладників неплатоспроможних банків» (реєстр. № 2188 від 20.02.2015 р., народні депутати України  Рибалка С.В., Довбенко М.В., Романюк В.М.,  Соловей Ю.І., Фурсін І.Г., Лаврик О.В., Кубів С.І.) та «Про внесення змін до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (щодо захисту коштів вкладників та інших кредиторів неплатоспроможних банків та відновлення довіри до банківської системи)» (реєстр. № 2188-1 від 03.03.2015 р., народний депутат України  Різаненко П.О.)

                                     

В обговоренні питання взяли участь: Різаненко П.О., Новіков В.В., Оленчик А.О., Панікар Г.Ю., Демчак Р.Є.,  Фурсін І.Г., Рибалка С.В.

 

 

УХВАЛИЛИ:

Створити робочу групу по доопрацюванню законопроектів, долучивши до співпраці представників Національного банку України, Міністерства фінансів України, Міжнародного валютного фонду, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та ініціативної групи вкладників.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3.     СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника керівника Програми розвитку фінансового сектору FINREP-II Стеценка В.Д. на тему: «Співпраця по проектам законів, які стосуються фінансового сектору».

 

В обговоренні питання взяли участь: Демчак Р.Є.,  Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Створити робочу групу по напрацюванню законопроектів, які  стосуються розвитку фінансового сектору держави.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4.     СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо остаточного затвердження переліку підкомітетів, перейменувавши підкомітет з питань банківської діяльності на підкомітет з питань банківської діяльності, взаємодії з Національним банком України, фінансового моніторингу, запобігання легалізації та відмиванню незаконних доходів, розширивши при цьому предмети відання підкомітету.

 

В обговоренні питання взяли участь: Довбенко М.В., Фурсін І.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити остаточний перелік підкомітетів у такому вигляді.

 

п\п

 

Назва підкомітету

 

П.І.П.

голови

підкомітету

1.

Підкомітет з питань банківської діяльності, взаємодії з Національним банком України, фінансового моніторингу, запобігання легалізації та відмиванню незаконних доходів

Фурсін І. Г.

 

 

2.

Підкомітет з питань цінних паперів, фондового ринку, діяльності рейтингових агентств та електронної комерції

Різаненко П.О.

 

3.

Підкомітет з питань діяльності небанківських фінансових установ та захисту прав споживачів фінансових послуг

Романюк В.М.

4.

Підкомітет з питань страхової діяльності

Жолобецький О.О.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5.     СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Голови Комітету Демчака Р.Є. про коментарі від МВФ щодо проекту закону «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну валюту Українигривню».

 

В обговоренні питання взяли участь: Новіков В.В., представники «Кредитного майдану», Фурсін І.Г., Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Направити додатково до МВФ для експертизи проект Закону про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті (реєстр. № 1558-1) та проект Закону про додаткові гарантії захисту прав позичальників (реєстр. № 1559).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            Рибалка С.В.

 

 

Секретар Комітету                                                          Поляков М.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ

включених до протоколу № 11  від 4 березня 2015 року

засідання Комітету Верховної Ради України з питань

фінансової політики і банківської діяльності

 

                                                                                                   Пункт

Назва законопроекту

Сторінка

1.

Проект Закону про внесення змін до статті 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" щодо удосконалення процедур стягнення штрафів, накладених за порушення законодавства на ринку цінних паперів (реєстр. 1102 від 28.11.2014 р., народні депутати України Левченко Ю.В., Осуховський О.І., Іллєнко А.Ю., Бублик Ю. В., Марченко О.О., Головко М.Й.).

2

2.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України для розширення інструментарію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку з метою збереження заощаджень вкладників неплатоспроможних банків (реєстр. № 2188 від 20.02.2015 р., народні депутати України  Рибалка С.В., Довбенко М.В., Романюк В.М.,  Соловей Ю.І., Фурсін І.Г., Лаврик О.В., Кубів С.І.).

3

3.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (щодо захисту коштів вкладників та інших кредиторів неплатоспроможних банків та відновлення довіри до банківської системи) (реєстр. № 2188-1 від 03.03.2015 р., народний депутат України  Різаненко П.О.)

3

4.

Зустріч із представниками USAID Програми розвитку фінансового сектору FINREP-II на тему: «Співпраця по проектам законів, які стосуються фінансового сектору».

4

5.

Остаточне затвердження переліку та голів підкомітетів.

4

6.

Розгляд коментарів від МВФ щодо проекту закону «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну валюту Українигривню», який розробляється по ініціативі народного депутата України Демчака Р.Є.

5

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету”

26 квітня 2019 15:20
01 березня 2019 12:21
15 лютого 2019 08:20
18 січня 2019 15:59
23 листопада 2018 09:52
12 листопада 2018 16:16
19 жовтня 2018 15:34
04 жовтня 2018 12:11
13 липня 2018 11:44
06 липня 2018 11:46