Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності

01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5, тел.255-21-37

 

               

   

                 

                                                     25

 

                                                                                       15         вересня   2015 р.

 

вул. Липська,3, зал №2

                                                                                                                    14.30 год.

 

ГОЛОВУЄ

ГОЛОВА КОМІТЕТУ РИБАЛКА С.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету - Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Жолобецький О.О., Кубів С.І., Клімов Л.М., Лаврик О.В., Поляков М.А., Романюк В.М., Різаненко П.О., Фурсін І.Г.

ВІДСУТНІ: Дзензерський Д.В., Солод Ю.В.

ЗАПРОШЕНІ:

ПІБ

Організація, посада

 

1

Писарук Олександр Володимирович

перший заступник Голови Національного банку України

2

Данилюк Олександр Олександрович

Представник Президента України

у Кабінеті Міністрів України

3

Пашко Ігор Володимирович

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

4

Хромаєв Тимур Заурбекович

Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України

5

Лісовенко Віталій Васильович

Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом

6

Буца Юрій

 Богданович

член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України

7

Ястреб Денис Анатолійович

 

член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

8

Лібанов Максим Олександрович

директор департаменту  Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України

9

Пахачук Галина Данилівна

директор департаменту  

Міністерство фінансів України

10

Козлова Ольга Іванівна

начальник управління юридичного департаменту Національного банку України

11

Страшний Андрій Іванович

виконуючий обов’язки директора департаменту Міністерство фінансів України

12

Бондар Гліб

юрист урядового уповноваженого

з питань управління державним боргом

Помічники-консультанти народних депутатів:

Клімова Л.М. – Горбаренко В.В., Фурсіна І.Г. – М.Мельник, Різаненка П.О. – Гасюк І.С., Демчака Р.Є. – Антонюк Л.Й., Жолобецького О.О. – Соловйов А.С.

Журналісти: телеканалу "Рада", "NEWS ONE", "Українські новини" та ін.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання) (реєстр. № 3057 від 09.09.2015 р., Кабінет Міністрів України)

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (щодо удосконалення механізму страхового забезпечення надання медичної допомоги постраждалим в дорожньо-транспортних пригодах та вдосконалення системи органів управління та контролю МТСБУ) (реєстр. № 2122а від 18.06.2015 р.,  народні депутати України  Ляшко О.В., Рибалка С.В., Тригубенко С.М., Лозовий А.С.,  Логвинський Г.В., Кириченко О.М., Вітко А.Л., Вовк В.І.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (щодо підвищення гарантій потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах та вдосконалення системи органів управління та контролю МТСБУ) (реєстр. № 2122а-1 від 06.07.2015 р.,  народні депутати України Довбенко М.В., Матвієнко А.С., Кононенко І.В., Грановський О.В.)

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг (реєстр. № 2413а від 20.07.2015 р., Президент України)

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення довіри між позичальниками та кредиторами (реєстр. № 2286а від 03.07.2015р., народні депутати України Демчак Р.Є., Рибалка С.В., Довбенко М.В., Кубів С.І., Поляков М.А., Дзензерський Д.В., Жолобецький О.О., Лаврик О.В., Донець Т.А.)

5. РІЗНЕ:

- питання щодо проведення парламентських слухань на тему «Комплексна програма реформування фондового ринку України»

- щодо графіку засідань Комітету

 1. СЛУХАЛИ:

Інформацію Урядового уповноваженого з питань управління державним боргом Лісовенка В.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання) (реєстр. № 3057 від 09.09.2015 р., Кабінет Міністрів України)

 

В обговоренні питання взяли участь: Довбенко М.В., Різаненко П.О., Демчак Р.Є., Рибалка С.В., Фурсін І.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання)" (реєстр. № 3057 від 09.09.2015 р.), поданий Кабінетом Міністрів України, розглянути за скороченою процедурою та за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому як Закон.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України щодо даного питання визначити голову підкомітету Комітету народного депутата України Різаненка П.О.

   Голосування:

«за» - 9 , «проти» - немає, «утрималися» - 2.

Прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ:

Інформацію першого заступника Голови Комітету Довбенка М.В. та Голови Комітету Рибалки С.В. щодо проектів Законів про внесення змін до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (щодо удосконалення механізму страхового забезпечення надання медичної допомоги постраждалим в дорожньо-транспортних пригодах та вдосконалення системи органів управління та контролю МТСБУ) (реєстр. № 2122а від 18.06.2015 р.,  народні депутати України  Ляшко О.В. та ін.) та про внесення змін до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (щодо підвищення гарантій потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах та вдосконалення системи органів управління та контролю МТСБУ) (реєстр. № 2122а-1 від 06.07.2015 р.,  народні депутати України Довбенко М.В. та ін..)  

 

В обговоренні питання взяли участь: Поляков М.А., Демчак Р.Є., Жолобецький О.О., Різаненко П.О.

 

УХВАЛИЛИ:

Повернути на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи проекти Законів про внесення змін до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (щодо удосконалення механізму страхового забезпечення надання медичної допомоги постраждалим в дорожньо-транспортних пригодах та вдосконалення системи органів управління та контролю МТСБУ) (реєстр. № 2122а) та про внесення змін до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (щодо підвищення гарантій потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах та вдосконалення системи органів управління та контролю МТСБУ) (реєстр. № 2122а-1).  

   Голосування:

«за» - 9 , «проти» - немає, «утрималися» - 2.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ:

Інформацію Керівника координаційного центру з упровадження економічних реформ Данилюка О.О. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг (реєстр. № 2413а від 20.07.2015 р., Президент України)

 

В обговоренні питання взяли участь: Поляков М.А., Демчак Р.Є., Кубів С.І., Хромаєв Т.З.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг (реєстр. № 2413а) для прийняття рішення.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України щодо даного питання визначити першого заступника Голови Комітету Довбенка М.В.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Голови Комітету Демчака Р.Є. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення довіри між позичальниками та кредиторами (реєстр. № 2286а від 03.07.2015р., народні депутати України Демчак Р.Є. та ін.)

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення довіри між позичальниками та кредиторами (реєстр. № 2286а) прийняти за основу.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України щодо даного питання визначити заступника Голови Комітету Демчака Р.Є.  

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Голови Комітету Демчака Р.Є. щодо проведення парламентських слухань на тему «Комплексна програма реформування фондового ринку України».

 

УХВАЛИЛИ:

Провести комітетські слухання на тему «Комплексна програма реформування фондового ринку України».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Рибалка С.В.

 

 

Секретар Комітету                                                          Поляков М.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету”

26 квітня 2019 15:20
01 березня 2019 12:21
15 лютого 2019 08:20
18 січня 2019 15:59
23 листопада 2018 09:52
12 листопада 2018 16:16
19 жовтня 2018 15:34
04 жовтня 2018 12:11
13 липня 2018 11:44
06 липня 2018 11:46