Протокол №2

13 січня 2015, 13:40

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності

01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5, тел.255-21-37

 

 

2

 

17     грудня  2014 р.

 

вул. Липська,3 (зал №2)

 

11.00 год.

  

ГОЛОВУЄ

ГОЛОВА КОМІТЕТУ РИБАЛКА С.В.

 

 

СЕКРЕТАР КОМІТЕТУ ПОЛЯКОВ М.А.

ПРИСУТНІ: народні депутати України – члени Комітету

                       

Дзензерський Д.В., Довбенко М.В., Кубів С.І., Лаврик О.В., Поляков М.А., Різаненко П.О., Романюк В.М., Фурсін І.Г

 

Завідувач секретаріату Комітету Прийма І.М., заступник завідувача секретаріату Комітету Бурба І.О., головні консультанти Боцула Т.А., Василін М.П., Костенко Р.О., Мороз А.А., Ролік О.М., старший консультант Доманський Е.А.

 

ЗАПРОШЕНІ:

Начальник юридичного управління НБУ Новіков В.В.

 

Помічники-консультанти народних депутатів:

Дзензерського Д.В. – Бері В.М., Клімова Л.М. – Горбаренко В.В., Фурсіна І.Г. – М.Мельник, Різаненка П.О. – Гасюк І.С.

Представникам громадських організацій:

Карп Д.,  Руденко Т., Саража С., Захаров О., Трайно Т., Венгрина Л,, Савельєв А.

Кореспонденти: «Радіо Свобода» Чорноволов О., Лазаревич К., ТК «СТБ» Сорокін А., ТК «Україна» Шнайхер Т., Бондаренко О.М., «Українські новини» Палочевський І.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Інформація Голови Національного банку України Гонтаревої В.О. щодо вирішення проблем реструктуризації валютних кредитів та повернення вкладів населення.

2.   Обговорення переліку та голів підкомітетів.

3.  Питання щодо предметів відання Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності.

4. Про перелік проектів законодавчих актів, з опрацювання яких Комітет визначено головним, станом на 16.12.2014 р.

5.  Обговорення регламенту підготовки та проведення засідання Комітету.

 

1.     СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. про те, що Голова Національного банку України Гонтарева В.О. не з’явилася на засідання  Комітету, делегувавши начальника юридичного управління НБУ Новікова В.В. У зв’язку з цим пропонується заслухати громадських активістів та народних депутатів щодо шляхів вирішення проблеми валютних кредитів. Також, Голова Комітету зазначив про те, що внесе на розгляд Верховної Ради України проект Постанови про заслуховування доповіді Голови Національного банку України Гонтаревої В.О. щодо стану грошово-кредитної системи України.

 

В обговоренні питання взяли участь: Карп Д., Саража С., Руденко Т., Захаров О., Кубів С.І., Поляков М.А., Романюк В.М., Лаврик О.В., Довбенко М.В., Дзензерський Д.В., Прийма І.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Створити робочу групу для напрацювання законопроекту, який вирішить проблему валютних кредитів. Залучити до співпраці громадських активістів, спеціалістів Національного банку України, Міністерства фінансів України, банків, асоціацій, установ, організацій, які працюють на ринку України та народних депутатів України. Координатором від Комітету визначити головного консультанта Боцулу Т.А.

  

Прийнято – “одноголосно”

 

2.     СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо переліку та голів підкомітетів та перенесення розгляду цього питання задля узгодження деяких розбіжностей, які виникли в процесі формування підкомітетів.

 

В обговоренні питання взяли участь: Різаненко П.О., Кубів С.І., Прийма І.М.

3.     СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо предметів відання Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності.

 

В обговоренні питання взяли участь: Прийма І.М., Лаврик О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Делегувати заступника Голови Комітету Лаврика О.В. з пропозиціями від Комітету на засідання Комітету з питань Регламенту  та організації роботи Верховної Ради України, на якому буде розглядатися питання про внесення змін до Постанови № 22-VIII «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання».

 

Прийнято – “одноголосно”

 

4.     СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. про перелік проектів законодавчих актів, з опрацювання яких Комітет визначено головним, станом на 16.12.2014 р., для ознайомлення народними депутатами – членами Комітету та надання пропозицій щодо подальшої законотворчої роботи.

 

В обговоренні питання взяли участь: Прийма І.М.

 

5.     СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо регламенту підготовки та проведення засідання Комітету.

 

В обговоренні питання взяли участь: Різаненко П.О., Кубів С.І., Лаврик О.В., Довбенко М.В., Прийма І.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. За 5 днівчетвер) до чергового засідання Комітету народним депутатам України – членам Комітету надсилається електронною поштою проект порядку денного та матеріали, які стосуються питань даного порядку денного. Голови підкомітетів чи заступники Голови Комітету доповідають або співдоповідають законопроекти на засіданні Комітету згідно порядку денного та у відповідності до напрямку діяльності підкомітету та/або напрямків діяльності, що піднаглядні відповідному заступнику Голови Комітету, а також відповідно до регламенту засідання Комітету;

2. Народні депутати України після отримання проекту порядку денного з відповідними матеріалами протягом дня (до п’ятниці) надсилають електронною поштою, чи в інший спосіб, свої зауваження та пропозиції (якщо такі є) щодо отриманих матеріалів;

3. Секретаріат Комітету опрацьовує надані пропозиції щодо засідання Комітету (якщо такі надійшли) і за один день до чергового засідання Комітету надає остаточний варіант порядку денного та матеріалів до нього Голові Комітету та Секретарю Комітету для затвердження.

4. Засідання Комітету проводити у вівторок сесійного тижня роботи Верховної Ради України, у разі термінових та нагальних питань засідання Комітету проводити також у інші дні, відповідно до вимог часу.

 

Прийнято – “одноголосно”

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            Рибалка С.В.

 

 

Секретар Комітету                                                          Поляков М.А.