Протокол №8

10 березня 2015, 15:03

 

 

 

 

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності

01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5, тел.255-21-37

 

                   

                        

                  

                                                       8

 

                                                                                      2      березня   2015 р.

 

                                                                                        вул. Липська,3 (зал №1)

 

                                                                                                                    10.15 год.

  

 

ГОЛОВУЄ

ГОЛОВА КОМІТЕТУ РИБАЛКА С.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету - Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Жолобецький О.О., Лаврик О.В., Різаненко П.О., Романюк В.М., Фурсін І.Г.

 

ВІДСУТНІ: Дзензерський Д.В., Клімов Л.М., Кубів С.І., Поляков М.А., Солод Ю.В.

 

ЗАПРОШЕНІ: директор департаменту Міністерства фінансів України Коцюба В.О., директор департаменту Національного банку України Новіков В.В., начальник відділу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Антоненко О.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

Законопроекти, з опрацювання яких  Комітет визначено головним

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" щодо валютного регулювання та валютного контролю (реєстр. № 2265 від 01.03.2015 р., КМУ)

 

Законопроекти, з опрацювання яких  Комітет не є головним

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб (реєстр. № 2085 від 10.02.2015 р., Президент України)

 

 

       

1.     СЛУХАЛИ:

Інформацію директора департаменту Міністерства фінансів України Коцюби В.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" щодо валютного регулювання та валютного контролю (реєстр. № 2265 від 01.03.2015 р., КМУ)

 

В обговоренні питання взяли участь: Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Лаврик О.В., Різаненко П.О., Романюк В.М., Фурсін І.Г.,  Новіков В.В., Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету, яке відбудеться 4 березня 2015 року.

 

Голосування:

«за» - 6 , «проти» - немає, «утрималися» - 2.

Рішення прийнято.

 

2.     СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Голови Комітету Лаврика О.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб (реєстр. № 2085 від 01.03.2015 р.,  Президент України) доопрацьований.

 

В обговоренні питання взяли участь: Новіков В.В., Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Різаненко П.О., Романюк В.М., Фурсін І.Г., Рибалка С.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету, яке відбудеться 4 березня 2015 року та звернутися листом до Голови Верховної Ради України з наступними пропозиціями.

Відповідно порядку денного позачергового засідання Верховної Ради України на 2 березня 2015 року заплановано розглянути проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб (реєстр. № 2085 від 01.03.2015), внесений Президентом України.

Головним із підготовки зазначеного законопроекту визначено Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності визначено другим серед переліку комітетів, яким направлений цей законопроект на опрацювання.

Постановою  Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання» (№22-VIII від 4.12.2014 року) визначено, що питання банківської діяльності та грошово-кредитної політики віднесено до предметів відання Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності (пункт 27 Додатку до вищевказаної Постанови Верховної Ради України).

Беручи до уваги те, що проектом Закону вносяться суттєві зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність", а зміни до інших законодавчих актів пов’язані виключно із банківською діяльністю, попередній розгляд законопроекту Комітетом з питань фінансової політики і банківської діяльності є абсолютно необхідним.

Зважаючи на зазначене, просимо визначити Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності головним із підготовки зазначеного законопроекту.

А також, враховуючи те, що текст законопроекту надійшов           02.03.2015 року, Комітет не може прийняти відповідне рішення без ознайомлення з матеріалами законопроекту та, відповідно, розглянути законопроект на своєму засіданні. Тому просимо перенести розгляд зазначеного законопроекту на більш пізню дату.

 

     Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Рибалка С.В.

 

 

 

Секретар Комітету                                                          Поляков М.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ

включених до протоколу № 8  від  2 березня 2015 року

засідання Комітету Верховної Ради України з питань

фінансової політики і банківської діяльності

 

                                                                                                  

Пункт

Назва законопроекту

Сторінка

1.

Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" щодо валютного регулювання та валютного контролю (реєстр. № 2265 від 01.03.2015 р., КМУ)

 

 

2

2.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб (реєстр. № 2085 від 10.02.2015 р., Президент України)

 

2