рішення 2280

14 травня 2015, 10:52

 

Комітет Верховної Ради України

 з питань фінансової політики і банківської діяльності

Р І Ш Е Н Н Я

                                                    від 12 травня 2015 р.

 

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України

«Про Національний банк України» (щодо обмеження зарплат та премій керівництву Національного банку України)

реєстр. № 2280 від 03.03.2015р.

 


На засіданні Комітету 12 травня 2015 року (Протокол №16) розглянуто проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Національний банк України» (щодо обмеження зарплат та премій керівництву Національного банку України), (реєстр. № 2280). Проект розроблено з метою приведення Закону України «Про Національний банк України» у відповідність до Конституції України та стандартів Європейського Союзу. Завданнями законопроекту є утвердження справедливих та однакових підходів до оплати праці державних службовців у всіх органах державної влади.

 Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України своїм висновком за № 16/3-632/2280 від 23.04.2015р., підтримує законопроект та пропонує прийняти його за основу з врахуванням висловлених пропозицій.

Національний банк України, своїм листом за № 18-61019/20831 від 27.03.2015р. не погоджується з пропонованими законопроектом нововведеннями, оскільки їх запровадження не тільки позбавить Національний банк України можливості якісно виконувати свої законодавчі повноваження та функції, але поставить під загрозу існування задекларованого як на рівні національного, так і на рівні міжнародного законодавства принципу інституційної, фінансової та кадрової незалежності центрального банку.

З огляду на вищенаведене,

Комітет  в и р і ш и в:

 1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Національний банк України» (щодо обмеження зарплат та премій керівництву Національного банку України), (реєстр. № 2280), поданий народним депутатом України Міщенком С. Г.

 2. Співдоповідачем з зазначеного питання визначити народного депутата України – Голову підкомітету Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності  Фурсіна Івана Геннадійовича.

 

Голова Комітету                                                               С. В. Рибалка