рішення 2449д

21 травня 2015, 12:40

  

Комітет Верховної Ради України

 з питань фінансової політики і банківської діяльності

 

Р І Ш Е Н Н Я

                                                    від 19 травня 2015 р.

 

Про проект Закону України про внесення змін до статті 8

Закону України «Про заходи, спрямовані на сприяння

капіталізації та реструктуризації банків»

реєстр. № 2449, доопрацьований від 21.04.2015р.

 


На засіданні Комітету 19 травня 2015 року (Протокол №17) розглянуто допрацьований проект Закону України про внесення змін до статті 8 Закону України «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків», (реєстр. № 2449). Проект розроблено з метою створення умов для забезпечення стабільної діяльності банків України та мінімізації негативного впливу складної економічної ситуації, девальвації національної валюти, а також бойових дій в окремих областях України на діяльність банківської системи.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку за № 16/3-743/2449 від 14.05.2015р., висловлює зауваження та пропозиції до законопроекту та зазначає, що для прийняття виваженого рішення було б логічним отримати відповідний експертний висновок Національного банку України.

Національний банк України своїм листом за № 18-01019/32660 від 14.05.2015р. повідомляє про підтримку законопроекту, який сприятиме стабільності банківської системи в умовах підвищених фінансових ризиків та збереженню коштів вкладників та інших кредиторів банку.

Кабінет Міністрів України своїм листом підтримує законопроект за умови врахування висловлених зауважень.  

З огляду на вищенаведене,

Комітет  в и р і ш и в:

 

 1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому доопрацьований проект Закону України про внесення змін до статті 8 Закону України «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків», (реєстр. № 2449), поданий народними депутатами України – членами Комітету: Рибалкою С. В., Довбенком М. В. та іншими.

 2. Доповідачем та співдоповідачем з зазначеного питання визначити народного депутата Українипершого заступника Голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності  Довбенка Михайла Володимировича.

 

Голова Комітету                                                               С. В. Рибалка