Протокол №28

12 листопада 2015, 16:46

 

 

 

 

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності

01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5, тел.255-21-37

 

               

   

                                                    28

 

                                                                                      10         листопада   2015 р.

 

вул. Липська,3, зал №2

                                                                                                                    14.30 год.

 

ГОЛОВУЄ

ГОЛОВА КОМІТЕТУ РИБАЛКА С.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету – Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Кубів С.І., Лаврик О.В., Романюк В.М., Різаненко П.О.

ВІДСУТНІ: Дзензерський Д.В., Жолобецький О.О., Клімов Л.М., Поляков М.А., Солод Ю.В., Фурсін І.Г.

 

ЗАПРОШЕНІ:

ПІБ

Організація, посада

1.

Страшний А.І.

 

заступник директора департаменту

Міністерства фінансів України

2.

Козлова О.І.

директор департаменту НБУ

3.

Омельянчик А.О.

Моніторинг «Відкрито»

 

Помічники-консультанти народних депутатів:

Клімова Л.М. – Горбаренко В.В., Фурсіна І.Г. – М.Мельник, Різаненка П.О. – Гасюк І.С., Демчака Р.Є. – Антонюк Л.Й., Жолобецького О.О. – Соловйов А.С.

Сидоренко Д. -  журналіст «УНІАН».

 

Під час затвердження порядку денного надійшла пропозиція від народних депутатів про включення питання про конкурс на заміщення посад членів Ради Національного банку України.

УХВАЛИЛИ: включити питання про конкурс на заміщення посад членів Ради Національного банку України до порядку денного.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Щодо відхилення та зняття з розгляду деяких законопроектів відповідно до доручення Голови Верховної Ради України від 09.10.2015р. за вх. № 249244:

- Проект Закону про особливості виконання кредитних зобов'язань на території проведення антитерористичної операції, (реєстр. № 1213 від 02.12.2014 р., н.д. Левченко Ю.В., Осуховський О.І., Іллєнко А.Ю. та ін.);

- Проект Закону про врегулювання право­відносин між спожи­вачами фінансових послуг та банками та фінан­совими устано­вами у зв'язку з різким підняттям курсу іно­земної валюти стосовно гривні, (реєстр. № 1531-1 від 29.12.2014 р., н.д. Головко М.Й);

- Проект Закону про додаткові гарантії за­хисту прав пози­чаль­ників, (реєстр. № 1559 від 22.12.2014 р., н.д. Мельничук С.П.);

- Проект Закону про Військові казначейські зобов'язання (реєстр. № 1760 від 14.01.2015, н.д. Мельничук С.П.);

 

2. РІЗНЕ:

- про конкурс на заміщення посад членів Ради Національного банку України.

 

1. СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо проекту Закону про особливості виконання кредитних зобов'язань на території проведення антитерористичної операції, (реєстр. № 1213 від 02.12.2014 р., н.д. Левченко Ю.В., Осуховський О.І., Іллєнко А.Ю. та ін.).

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про особливості виконання кредитних зобов'язань на території проведення антитерористичної операції (реєстр. № 1213) у зв’язку з втратою актуальності.

 

  Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо проекту Закону про врегулювання право­відносин між спожи­вачами фінансових послуг та банками та фінан­совими устано­вами у зв'язку з різким підняттям курсу іно­земної валюти стосовно гривні, (реєстр. № 1531-1 від 29.12.2014 р., н.д. Головко М.Й).

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про врегулювання право­відносин між спожи­вачами фінансових послуг та банками та фінан­совими устано­вами у зв'язку з різким підняттям курсу іно­земної валюти стосовно гривні, (реєстр. № 1531-1) у зв’язку з втратою актуальності.

 

  Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо проекту Закону  про додаткові гарантії за­хисту прав пози­чаль­ників, (реєстр. № 1559 від 22.12.2014 р., н.д. Мельничук С.П.).

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону  про додаткові гарантії за­хисту прав пози­чаль­ників, (реєстр. № 1559) у зв’язку з втратою актуальності.

 

  Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо проекту Закону про Військові казначейські зобов'язання (реєстр. № 1760 від 14.01.2015, н.д. Мельничук С.П.).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про Військові казначейські зобов'язання (реєстр. № 1760) у зв’язку з втратою актуальності.

 

  Рішення прийнято одноголосно.

 

2.РІЗНЕ.

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Рибалки С.В. щодо заміщення посад членів Ради Національного банку України.

В обговоренні питання взяли участь: Довбенко М.В., Демчак Р.Є., Кубів С.І., Лаврик О.В., Романюк В.М., Різаненко П.О.

 

УХВАЛИЛИ:

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності оголошує про конкурс на заміщення посад членів Ради Національного банку України. Комітет повторно звернеться листом до фракцій і груп Верховної Ради України з проханням надати свої кандидатури.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про Національний банк України» та пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розбудови інституційної спроможності Національного банку України», Верховна Рада України призначає чотирьох членів Ради Національного банку України із окремо визначеним строком повноважень для кожного із них, шляхом прийняття відповідної постанови.

Кандидатури осіб для призначення Верховною Радою України членами Ради Національного банку відповідно до Закону пройдуть обговорення на спеціальному відкритому засіданні профільного комітету Верховної Ради України, який внесе свої рекомендації Верховній Раді України.

Вимоги та обмеження до кандидатур зазначені у статті 10 Закону України «Про Національний банк України».

http://zakon2.rada.gov.ua/rada/show/679-14/paran202#n202

Резюме та відомості, що підтверджують відповідність кандидатури вимогам, встановленим частинами третьою та четвертою статті 10 Закону, приймаються у термін до 18 листопада 2015 року (до 17.00) за адресою: Ihor.Burba@rada.gov.ua та поштову адресу: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5.

24 листопада відбудеться спеціальне відкрите засідання Комітету на якому будуть обговорюватися кандидатури на посади до Ради Національного банку України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                 Рибалка С.В

 

 

Секретар Комітету                                                          Поляков М.А.