Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики оголошує конкурсний відбір на вакантну посаду члена Ради Національного банку України

01 липня 2020, 18:09

 

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики оголошує конкурсний відбір на вакантну посаду члена Ради Національного банку України

 

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики оголошує конкурсний відбір на вакантну посаду члена Ради Національного банку України, яка звільняється внаслідок закінчення терміну, на який була обрана членом Ради Національного банку України Ричаківська В.І.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про Національний банк України», Кандидатури осіб для призначення Верховною Радою України членами Ради Національного банку проходять обговорення на спеціальному відкритому засіданні профільного комітету Верховної Ради України, який вносить свої рекомендації Верховній Раді України.

З огляду на зазначене, Комітетом оголошується прийом документів від претендентів для участі у конкурсному відборі на посаду члена Ради Національного банку України.

Для призначення членом Ради Національного банку кандидат на цю посаду подає відомості, що підтверджують відповідність його кандидатури вимогам, встановленим частинами третьою та четвертою статті_10 Закону України «Про Національний банк України»:

Членом Ради Національного банку може бути громадянин України, який:

постійно проживає в Україні;

має повну вищу освіту у галузі економіки, фінансів чи права або науковий ступінь у галузі економіки, фінансів чи права;

 має не менше 10 років досвіду роботи в органі законодавчої влади або на керівних посадах в інших органах державної влади та державних органах, які забезпечують проведення та реалізацію державної фінансової, економічної чи правової політики, або на керівних посадах у міжнародних фінансових організаціях, або на керівних посадах у банку, або наукової роботи за фінансовою, економічною чи правовою тематикою;

має бездоганну ділову репутацію, зокрема не має судимості, не погашеної і не знятої в установленому законом порядку.

Особа не може бути членом Ради Національного банку, якщо вона:

має представницький мандат або є членом Кабінету Міністрів України;

обіймає чи обіймала посаду керівника органу державної влади (заступника керівника) та іншого державного органу (якщо не минув один рік з дня її звільнення з такої посади);

є особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;

є керівником (заступником керівника) підприємства, установи та організації;

є керівником політичної партії чи членом керівних органів політичної партії;

є посадовою особою, яка перебуває у трудових відносинах або надає послуги відповідно до цивільно-правового договору юридичній особі, яка надає фінансові послуги і знаходиться під наглядом Національного банку, або є власником істотної участі в такій юридичній особі.

 

Для участі у відборі претендент має надати до Комітету до 16.00 10.07.2020 заяву на участь у конкурсному відборі на ім’я Голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, а також документи, зазначені нижче.

У зв’язку із обмеженням обсягу файлів, які мають бути надіслані електронною поштою, документи мають бути завантажені на Google Disk претендента, посилання на який має бути надіслане на електронну пошту botsula@v.rada.gov.ua.

Заява має бути підписана та сканована, а також містити відомості про претендента (ПІБ претендента – повністю, адреса реєстрації претендента та адреса для листування, контактний номер телефону, адресу електронної пошти тощо).

Разом із заявою подаються:

-        біографічна довідка (резюме);

-        копія документа, що посвідчує особу;

-        копія трудової книжки (за наявності) або документів, що підтверджують наявність досвіду роботи;

-        копія документа про вищу освіту;

-        згода на обробку персональних даних (підписана та сканована);

-        заповнений, підписаний та сканований додаток 1 (додається);

-        мотиваційний лист щодо виконання функцій члена ради (складається у довільній формі обсягом не більше двох сторінок та має містити зокрема обґрунтування зацікавленості даною вакансією).

Відповідальність за достовірність поданих документів несе претендент.

Претендент має зберігати підписані оригінали заяви, згоди на обробку персональних даних та додатку 1 до завершення конкурсу та бути готовим надати їх до Комітету на вимогу.

Також повідомляємо, що документи, надані претендентами, будуть передані до Національного банку України для перевірки на відповідність вимогам до членів наглядових рад державних банків – представників держави, встановленим статтею 7 Закону України «Про банки та банківську діяльність».

Телефон для довідок: (044) 255-31-01

Боцула Тетяна Анатоліївна

Просимо претендентів після надсилання документів пересвідчитися у їх отриманні Комітетом, зв’язавшись із Боцулою Тетяною Анатоліївною за вказаним телефоном, або шляхом встановлення у надісланому електронному листі запиту на прочитання повідомлення.



/uploads/documents/33030.pdf