СТЕНОГРАМА

засідання Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності

від 04 червня 2015 року о 14.30

Веде засідання Голова Комітету С.В.РИБАЛКА

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні народні депутати, шановні присутні! У нас на порядку денному сьогодні одне питання, але дуже, як на мій погляд, важливе, - це проект Закону про внесення змін про деякі законодавчі акти України щодо розбудови інвестиційної спроможності Національного банку України (реєстраційний номер 2742).

Ну, все мы понимаем, что законопроект на самом деле необходим, это одно из требований МВФ. В то же время мы сегодня понимаем, и договаривались, что после первого чтения мы его доработаем. Мы имеем сегодня 163 пропозицій народных депутатов. Если говорить конкретно, то: Поляков – 45, Довбенко – 32, Романюк – 5, Крулько – 15, Ленский – 2,  Ризаненко – 6, Лаврик и Сотник – 20, Рыбалко – 12 и Левченко Ю.В. – 4. Соответственно, как я понимаю, надо провести, как минимум рабочую группу, надо узгодити  все эти поправки, чтобы мы их вынесли в зал.

Такой же у нас законопроект есть и в бюджетном комитете. Но у нас он как бы основополагающий, а в бюджетном он дополнительный.

Я разговаривал, кстати, с Павелко, буквально сегодня, он сказал, что они тоже не рассматривали на комитете этот вопрос. И скажем так, после того, как мы рассмотрим свой вопрос, они рассмотрят  свой. Правильно, господин Новиков, были наверно вчера?

Поэтому какие будут мнения, какие предложения, давайте обсудим.

______________. (Не чути)

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да, тогда давайте за порядок денний проголосуємо. Кто –"за", прошу голосувати. Проти? Утримались? Рішення прийнято.

КУБІВ С.І.  Є пропозиція…

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Давайте, Степан Іванович, будь ласка.

КУБІВ С.І. Ви як голова комітету від нас звернулися в бюджетний комітет, щоби ті два закони, враховуючи, що є можливість через тиждень його розглянути, розглянути в парі, тому що вони взаємопов'язані.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  В парі це як, Степан Іванович? Щоб ми…

КУБІВ С.І.  На одному засіданні у вівторок чи в четвер.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Синхронно. Не разом, а синхронно. Добре, я переговорю з Павелко, чтобы мы рассмотрели этот вопрос.

Как минимум, у нас должна быть рабочая группа. Как я понимаю, подкомитет у нас Фурсина, поэтому мы Ивану Геннадиевичу, плохо, что он опаздывает, конечно, наверно это поручим.

Давайте спросим у аппарата, как мы планово по этому вопросу пройдемся, чтобы в кротчайшие сроки выйти на какое-то решение.

______________.  Сегодня уже будет  готова…, подписать и когда рабочую группу проводить?

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, когда рабочую группу проводить?

_______________. Можно провесит 15-го,  а можно провести и 16-го вынести на комитет сразу.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте…. Чтобы по максимуму депутаты были в Киеве. Сколько поправок?

_______________. 163.

_______________. …вони повторюються там.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Ні, вони повторюються, але достатньо   буде одного разу, щоб зібралась… 

Тобто давайте зробимо наступним чином. Я б зібрався наприклад на   тій неділі що  буде, один раз. Як ви думаєте,  шановні колеги? І можливо ще в понеділок. І на вівторок  ми виносимо це на комітет. І якщо це важливо,  я говорив з Головою   Верховної Ради, нехай вони ставлять через тиждень, на наступний пленарний тиждень, а ми  у вівторок це питання подивимося на комітеті, обговоримо його і виносимо в сесійний зал.

_______________. На вівторок.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Нічого, ми  у вівторок собі на комітет поставимо, чи на середу, чи на четвер? (Загальна дискусія)

Шановні колеги, приймаються такі  пропозиції? Тобто апарат тоді, і я з Іваном Геннадійовичем переговорю, коли він  може,  чи завтра, чи на наступному тижні ми збираємо робочу групу. Збираємо робочу групу в понеділок. На вівторок виносимо на комітет, і в середу чи на четвер ми виносимо в сесійну залу.  І з Павелком  ми проговорюємо, щоб синхронно ми двигались в цьому…

КУБІВ С.І.  Сергій  Вікторович, є прохання, щоби  Національний банк, Новіков Віктор Володимирович, який абсолютно паралельно займається опрацюванням, була позиція  у нас, щоб ми могли збалансувати по кожній правці. Там, де повторні правки дає, то їх бажано ставити разом, якщо вони є  і тоді відповідно  приймати.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  І я хочу звернутись до апарату. Ті депутати в нас і включно мене, у яких є багато правок,  бажано, щоб вони були на цій робочій групі теж, щоб у нас потім на комітеті не було,  опять, щоб жива була оця, годину–півтори ми не тратили.

ДОВБЕНКО М.В. Сергій Вікторович, то тоді давайте домовляємося таким чином. Після того, як ви переговорите з Фурсіним про те, що він тоді буде очолювати робочу групу, ви нам скажете на електронну пошту…

ГОЛОВУЮЧИЙ. …робочу групу, він голова підкомітету, Михайло Волоимирович. Просто коли він буде це робити, я сьогодні з ним з'ясую.

ДОВБЕНКО М.В.  Так, і нам, щоб…

ГОЛОВУЮЧИЙ.  В п'ятницю чи буде це наступний тиждень, взалежності  від того, які в нього плани.

ДОВБЕНКО М.В.  Депутатам комітету перекинути на електронку, щоб ми в ці дні знали, і теж могли…

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Да, із повідомленням, коли буде проходити робоча група, шановні колеги.

КУБІВ С.І. Я бачив рішення з 3 частин. Рішення перше, що Сергій Вікторович від імені нашого сьогодні комітету доручає секретаріату провести у відповідність порівняльні таблиці до змісту статей закону, який є. Друге, відповідно врахувати позицію Національного банку, яку представить Новіко Віктор Вадимович. І третє, розіслати сьогодні ввечері порівняльну таблицю нам через помічників.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Згоден…Степан Іванович?

КУБІВ С.І. (Не чути)

 ГОЛОВУЮЧИЙ. Тобто в рішенні комітету ми так і запишемо, так? І пропонуємо, остання робоча група в понеділок, у вівторок – на комітет, і на пленарний тиждень, у нас все. Під стенограму записали, доручення апарату дали. Які ще питання, шановні? Все?

_______________. (Не чути)

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні, завершати засідання, у нас не буде… Ми вирішили сьогодні всі питання, у нас є народні депутати... да, звернулись з підписами…

КУБІВ С.І. …Ми можемо рекомендувати Фурсіну, ще й завтра підкомітет може пропрацювати системно.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Ну це ж підкомітетом, це ж не комітет.

КУБІВ С.І. Але ми маємо право просити Фурсіна завтра провести перше робоче засідання як голови підкомітету з питань банківської діяльності для ефективного покращення роботи. Але для цього Національний банк України, відповідно робота секретаріату, повинні в таблиці бути підведені для нормальних порівняльних рішень, для прийняття доброго рішення.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре, тоді так і домовилися. Дякую, шановні колеги.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку